Caravan/Aanhanger banden

Caravan en aanhanger banden

Caravan/Aanhanger banden

Een caravan of aanhanger band is vaak aan andere slijtage onderhevig dan gewone autobanden. In tegenstelling tot de normale autoband wordt een band van een aanhanger of caravan vaak vervangen omdat hij droogtescheurtjes vertoond of de 6-7 jaren levensduur zijn verstreken. De banden van een caravan of aanhanger worden dus meestal niet vervangen omdat ze versleten zijn en dus te weinig profiel hebben. De Bovag, RAI en ANWB adviseren dan ook om de banden van een aanhanger of caravan te vervangen bij een leeftijd van 6-7 jaar.

Veelal zijn de banden van de caravan of aanhanger gedurende de stalling maar op één punt belast en is de spanning in de band gedaald zodat de banden niet meer het juiste draagvermogen hebben. Dit is funest voor een caravan of aanhanger band.

Let bij de aanschaf van banden altijd op het draagvermogen van de band, dit geeft aan in welke mate de band belast mag worden. Met name de banden van aanhangers en caravans zijn vaak onderhevig aan grote (over)belasting, vaak ook nog eens gecombineerd met een te lage bandenspanning.

Caravan/Aanhanger banden bij Van Zelst en Zoon

  • Prijzen zijn inclusief btw, montage, balanceren, ventiel en verwijderingsbijdrage
  • 12 maanden fabrieksgarantie
  • Alle merken leverbaar
  • Voor informatie of actuele prijzen kunt u bellen of mailen via ons formulier